TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan ‘erken seçim’ açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Kurtulmuş kahvaltıda, hem Türkiye’nin iç siyasi gündemini hem de dünya politikasını değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısını yanıtlayan Kurtulmuş, “Erken seçimin şartları yok” dedi ve seçimle ilgili tartışmaların gündem dışı olduğunu vurguladı.

YENİ ANAYASA VE MECLİS’İN ROLÜ

Kurtulmuş, yeni bir anayasa talebinin genel bir beklenti olduğunu belirterek, partilerin fikirlerini ortaya koyması gerektiğini ifade etti.

Ekol TV’nin aktardığı habere göre; anayasadaki ilk dört maddeyle ilgili tartışmaların gereksiz olduğunun altını çizerek, zaman kaybı olduğunu söyledi.

Yeni anayasa üzerinde dört başlıkta yeniden ele alınması gereken konuları sıraladı:

Sistemle ilgili yetki-denetim mekanizmaları, yargı bağımsızlığı, yargı güvencesi, Meclis’in görev ve yetkileri, hak ve özgürlükler.

DIŞ POLİTİKADAKİ ENDİŞELER

Kurtulmuş, Orta Doğu’daki gelişmelere dikkat çekerek, Sykes-Picot anlaşmasının ikinci aşamasının uygulamaya konulduğunu ve bunun Türkiye’yi hedef aldığını söyledi.

Neo emperyal politikalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin bölgesel güvenliğini tehdit eden dış senaryolarla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

ÇÖZÜM SÜRECİ VE İÇ POLİTİKA

Birinci çözüm sürecinin Türkiye’ye büyük avantajlar sağladığını belirten Kurtulmuş, o dönemde süreci zehirleyen FETÖ’cülerin etkisini vurguladı. Ayrıca, o dönemdeki dış konjonktürün Türkiye aleyhine olduğunu, ancak bugün konjonktürün daha avantajlı olduğunu söyledi.

ABD’NİN SEÇİMİ VE TÜRKİYE’NİN ÖNEMİ

Kurtulmuş, ABD’nin önündeki önemli tercihlere de değindi. “Amerika, bugün bir karar verecek. 40-50 militanı mı, yoksa 85 milyonluk bir Türkiye’yi mi tercih edecek?” diyerek Türkiye’nin stratejik önemini bir kez daha vurguladı.

UMARIM BU BÜYÜK BİR DERS OLUR

78 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Bolu Kartalkaya’daki yangın faciası ile ilgili olarak Kurtulmuş “Otel yangınında mevzuattan ya da yasalardan kaynaklanan bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’de temel meselemiz mevcut mevzuata uymamaktır. Umarım, bu büyük bir ders olur. Bu da ders olmayacaksa ne ders olacak” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜMÜN YOLU SOKAK DEĞİL

Kurtulmuş ayrıca, “Sokak çağrılarını yanlış bulurum. Yargı kararlarının düzeltileceği yer yine yargı kararlarıdır. Demokraside çözümün yolu sokak değildir” dedi.

Related Posts

SON DAKİKA! Trump: İsrail İran’a saldırabilir

ABD Başkanı Donald Trump, İran’la bir anlaşma yapmayı tercih ettiğini ve anlaşma sürecinde İsrail’in olası saldırısının “her şeyi mahvedeceğini” belirtti. ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği bir imza töreninde, İran-İsrail gerilimine …

Maden ocağına saldırı: 36 kişi hayatını kaybetti!

Ulusal basındaki haberlere göre, Banango kasabasında bulunan Angola 1 ve Angola 2 adlı maden sahalarında Demokratik İttifak Güçleri (ADF) adlı isyancı grup üyeleri silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda, en az 36 kişiyi öldüren ADF üyeleri beraberinde …

Hindistan’da 242 kişiyi taşıyan uçak, kalkıştan 5 dakika sonra düştü; kurtarma ekipleri en yüksek alarm seviyesinde!

Hindistan’da 242 kişiyi taşıyan uçak, kalkıştan 5 dakika sonra düştü; kurtarma ekipleri en yüksek alarm seviyesinde!

Duş alırken ölümden döndü: Tüm camlar üzerime yağdı

Antalya’da yaşanan olay, adeta bir kâbusa dönüştü. Emekli akademisyen Doç. Dr. Kemal Koçak, evinin banyosunda duş aldığı sırada duşa kabinin camlarının bir anda patlaması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Talihsiz olay sonrası hastaneye kaldırılan Koçak’a, sağ eline tam 20 dikiş atıldı.

Tayfun Kahraman’dan Resul Emrah Şahan’a: Daha çok yaşayacağımız, daha çok yapacağımız, daha çok yazacağımız var!

Tayfun Kahraman’dan Resul Emrah Şahan’a: Daha çok yaşayacağımız, daha çok yapacağımız, daha çok yazacağımız var!

Madleen gemisindeki Fransız aktivist Andre’den İsrail’in muamelesine ilişkin açıklama: Bir parça ekmek almak üç saatten fazla sürdü ve tabii ki tuvalete erişimimiz yoktu

Madleen gemisindeki Fransız aktivist Andre’den İsrail’in muamelesine ilişkin açıklama: Bir parça ekmek almak üç saatten fazla sürdü ve tabii ki tuvalete erişimimiz yoktu