ABD’li şefler Türk lezzetlerine hayran kaldı




Türk Lezzetleri Amerika’da Beğeni Topladı

İZMİR (İGFA) – Türk Gıdaları Amerika’da Yükselişte

Gıda ithalatında dünya lideri olan Amerika Birleşik Devletleri’ne Türk gıda ürünlerinin ihracatını artırmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Turkish Tastes Projesi, 6 yıl önce hayata geçirildi. Proje kapsamında çok görkemli bir tadım etkinliği düzenlendi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, 2018 yılında başlayan Turkish Tastes Projesi’nin, ABD’ye gıda sektöründe yer alan 6 sektördeki ihracatı 786 milyon dolardan 2024 yılı sonunda 1,6 milyar dolara çıkardığını belirtti.

Ege İhracatçı Birlikleri’nin hedefi, Türkiye’nin ABD’ye gıda ürünleri ihracatını 5 milyar dolara çıkarmaktır. Uçak, projede yer alan şeflerin ve firmaların ABD pazarına güçlü bir şekilde yer alacaklarını belirtti.

IŞIK: “TURKISH TASTES 5. YILDA TİCARİLEŞTİ”

Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Turkish Tastes Projesi’nde ticarileşmenin başladığını ve ticari sonuçlara odaklanacaklarını vurguladı.

Hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörünün ABD’ye gıda ihracatındaki lider rolünü üstlenen Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, 2024 yılında ABD’ye yapılan gıda ihracatında yüzde 41 pay aldıklarını açıkladı.

PİTZ: “TÜRKİYE GIDA SEKTÖRÜNDE KÜRESEL ÖLÇEKTE BİR OYUNCU”

Amerikan Şefler Akademisi Başkan Yardımcısı ve Turkish Tastes fahri elçisi Reimund Pitz, Türkiye’nin gıda üretimindeki doğal yöntemlerini ve potansiyelini vurgulayarak, Türkiye’nin küresel ölçekte önemli bir oyuncu olacağını belirtti. Pitz, Türkiye’nin tarım ve gıda sektöründe oyun değiştirici olacağını dile getirdi.


Related Posts

Yatırım araçlarındaki kayıp gayrimenkule ilgiyi artırdı: Parası olan konuta yöneldi

Konut piyasası 2025 itibarıyla nominal bazda büyümeye devam ederken yüksek enflasyon nedeniyle reel fiyatlarda gerileme dikkat çekiyor. Ancak özellikle geleneksel yatırım araçlarındaki getiri kaybı, birikim sahiplerini yeniden gayrimenkule yönlendirdi.

Kaz Yumurtası Talebi Artıyor

Kastamonu’da kaz yumurtası talebi, sağlıklı beslenme nedeniyle çiftçilere gelir sağlıyor.

Borsa İstanbul’daki manipülasyona ilişkin davada istenen cezalar belli oldu

Borsa’da spekülasyon yapan organize suç örgütü elebaşı Hasan Meşe ve örgüt üyesi 16 sanık hakkında dava açılmıştı. Elebaşı hakkında 7 yıldan 13 yıla kadar hapis ve 5 bin günden 10 bin güne kadar para cezası talep edildi.

E-ticaret denetimlerinde 6 ayda 67 firmaya 93 milyon TL ceza

E-ticaret piyasasında yaşanan mağduriyetler Ticaret Bakanlığı tarafından mercek altına alındı.

İmamoğlu kesintisi VPN’e sığındırdı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı gün uygulanan internette bant daraltma işlemiyle vatandaş VPN’e koştu. Uzmanlar ücretsiz uygulamalara karşı uyardı.

Faturadaki devlet desteği algıdan ibaret

Zam yaptıktan sonra elektrik faturasına devlet desteği tutarı ekleten iktidara tepki gösteren Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Burak Daşdemir, “Devlet desteği algıdan ibaret” dedi.